Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je de meeste gestelde vragen en antwoorden. Staat het antwoord op je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op!

Wat is precies een chronische ziekte?

Een chronische ziekte is een ziekte die gedurende langere tijd (ca. 6 maanden) voortduurt. De ziekte heeft een continue of repetitief karakter en gaat vaak gepaard met medicijngebruik. In de praktijk is er sprake van een grote verscheidenheid aan aandoeningen en ziekten.

Hoe werkt het proces van ICZ?

  • Kosteloos kennismakingsgesprek
    Wij nemen in eerste instantie telefonisch de situatie door met de klant. Indien wij een aanvraag haalbaar achtten, vult de klant het intakeformulier in.
  • Wij onderzoeken de mogelijkheden
    De klant vult eerst het aanvraagformulier in. Op basis van de ingevulde gegevens stellen wij een medische vragenlijst samen voor de medisch specialist en/of huisarts. De klant verzamelt zelf alle relevante informatie. Wij bouwen vervolgens een medisch dossier op voor de verzekeraar, onderzoeken de mogelijkheden en doen een verzekeringsvoorstel. Hiervoor betaalt de klant € 55,-. Voor dit bedrag weet de klant dus of verzekeren mogelijk is en tegen welke premie.
  • Afsluiten verzekering
    Pas als de klant tevreden is met het voorstel en de verzekering wilt afsluiten, dient de klant de afsluitkosten te betalen. Na betaling ontvangt de klant de polis.

Waarom zou ik samenwerken met ICZ?

Als adviseur wil je je klant zo goed mogelijk helpen. Bij de advisering van een NHG hypotheek is een overlijdensrisicoverzekering verplicht. En niet alleen in dit geval, maar in veel andere situaties is een overlijdensrisicoverzekering gewenst. De overlijdensrisicoverzekering is in bijna alle adviesgesprekken het sluitstuk. Als je als adviseur in een vroeg stadium weet of een verzekering mogelijk is en tegen welke prijs, kun je advisering beter afstemmen en voorkom je vervelende verrassingen voor de klant en langdurige trajecten.

Wat is het voordeel voor mij en voor mijn klant?

ICZ doet niet in hypotheken en is geen concurrent. Wij richten ons uitsluitend op mensen met een chronische ziekte of mensen die ziek zijn geweest. Door klanten met een chronische ziekte door te verwijzen naar ICZ voorkom je ellenlange en vaak onzekere aanvraagtrajecten. Zo kun je je als adviseur focussen op waar je goed in bent, namelijk het financiële advies of de hypotheek. Je klant heeft vervolgens de beste verzekering tegen de meest gunstigste voorwaarden.

Wat kost ICZ?

Wanneer een klant een verzekering wilt afsluiten via ICZ dan zijn hier vanzelfsprekend kosten aan verbonden.

  • Onderzoekskosten
    De onderzoekskosten bedragen €55,- en worden vooraf betaald. Het beoordelen van de gezondheid is complex. Dit moet nauwkeurig worden gedaan en neemt veel tijd in beslag. Met deze geringe investering weet de klant vooraf precies waar hij/zij aan toe is en wat de maandelijkse premie is. Bovendien loopt de klant geen risico op een afwijzing.

    ICZ kent ook een spoedprocedure. De klant heeft dan binnen een paar werkdagen duidelijkheid. De onderzoekskosten van de spoedprocedure bedragen €195,-.

  • Afsluitkosten
    De afsluitkosten bedragen €595,-. Deze kosten betaalt de klant alleen als er daadwerkelijk een verzekering via ICZ wordt afgesloten.

Waarom lijkt ICZ duurder?

Als je alleen de afsluitkosten vergelijkt, lijkt ICZ duurder. Maar om een reële vergelijking te maken, moet je ook de maandelijkse premie meenemen in de vergelijking. Via ICZ is de klant in 99% van de gevallen goedkoper uit omdat je via ICZ gemiddeld €30,- minder premie betaalt per maand. Over een looptijd van 20-30 jaar betekent dit een enorme besparing!

Krijg ik een vergoeding van ICZ?

Nee, wij willen het beste voorstel voor de klant en proberen zodoende de afsluitkosten zo laag mogelijk te houden. Indien wij een vergoeding aan een adviseur zouden moeten betalen, zou dit betekenen dat de afsluitkosten stijgen.

Meer vragen over ICZ en haar werkwijze?
w